Objavljeno:
06. 11. 2018. 09:15

Zasladite se kolačom od jabuka i maksimalno si uljepšajte jesenske dane.

Sastojci za brzi kolač s jabukama

-1 velika šalica brašna
-1 mala žlica praška za pecivo
-½ šalice maslaca sobne temperature
-⅔ šalice kristal šećera 
- 2 dodatne male žlice kristal šećera za posipanje
- 2 velika jaja 
- 2 veće jabuke
- 1 mala žlica cimeta
- prstohvat soli
- malo krušnih mrvica

Priprema kolača od jabuka:

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Kalup po želji (okrugli, kockasti ili pravokutni) namažite s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitnije kockice.

Kuhačom miješajte maslac sobne temperature i šećer. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miješajte dok se jaja u potpunosti ne sjedine sa smjesom. Potom u nju dodajte brašno s praškom za pecivo i cimet. Na kraju dodajte i jabuke pa još jednom sve dobro promiješajte.

Smjesu ubacite u kalup i potom po površini posipajte s dvije male žlice šećera. Zatim stavite u pećnicu i pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa i kada njegova površina poprimi zlatno žutu boju.

Izvor:
Svjetlo riječi