Objavljeno:
20. 12. 2018. 09:15

Namaz možete napraviti i od lješnjaka i čokolade ili ga možete zamijeniti nadjevom za orahnjaču

Sastojci za peciva: 

 

1/2 svježeg kvasca
1 dl toplog mlijeka
1 žlica šećera
2 žličice cimeta
1 jaje
1 vanilin šećer
500 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca 
Oko 150 ml mlijeka
prstohvat soli

Nadjev:

150 g mljevenog maka 
2 vanilin šećera
80 ml mlijeka
1 žlica ruma

Priprema: 

Zagrijte mlijeko pa umiješajte žlicu šećera, kvasac i brašno pa ostavite da se aktivira.
Maslac rastopite, 150 ml mlijeka zagrijte.
U mlijeko dodajte i jaje pa izmiješajte.
Prosijte brašno pa dodajte aktivirani kvasac, šećer, sol, cimet, mlijeko i jaje te maslac.
Izradite tijesto pa pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
Za nadjev u vruće mlijeko umiješajte mljeveni mak sa šećerom i rum.
Napravite lopticespljoštite ih na dlanu, dodajte nadjev oblikujte u loptice te ostavite da je još jednom dignu.
Peciva prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite još pola sata. Premažite razmućenim jajetom, stavite ih u hladnu pećnicu na 170°C i pecite oko pola sata.

Izvor:
Svjetlo riječi