Objavljeno:
17. 05. 2017. 10:30
s. Anica Jozić

Zasučite rukave i pravac u kuhinju. Danas je pravo vrijeme da se okušate u pripravi goveđeg odreska s voćem. Uslast!

Sastojci:

  • 80 dag junetine od buta
  • 150 g ribanih jabuka
  • 300 g banana
  • 200 g ananasa
  • 100 g majoneze
  • 1 limun
  • 200 g margarina
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica vegete

 

Priprema:

Izrežemo tanke odreske i batom za meso istučemo s obje strane, tanko namažemo jednu stranu majonezom, pospemo ribanim jabukama i šećerom te polijemo sokom limuna. Na to stavimo očišćenu bananu dužine odreska, izrežemo je na jedan centimetar, zatim uvijemo u roladu i pričvrstimo čačkalicama. Popečemo ih kratko na maslacu, zatim složimo u vatrostalnu zdjelu, začinimo ih solju i vegetom te polijemo bijelim vinom. Pripremljene odreske stavimo u pećnicu peći na 200 °C oko 20 minuta. Gotove odreske očistimo od čačkalica, zatim stavimo izrezan ananas na odreske i vratimo u pećnicu sve do služenja.

Izvor:
Svjetlo riječi