Objavljeno:
20. 03. 2017. 11:45

Dana 19. ožujka sarajevska je župa sv. Josipa na Marindvoru proslavila svog nebeskog zaštitnika.

Središnje misno slavlje, kojim je predsjedao nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić u 11 sati okupilo je mnoštvo vjernika. U koncelebraciji su bili župnik ove župe vlč. Luka Brković, dekan sarajevskog dekanata vlč. Marko Majstorović te drugi sarajevski župnici i svećenici.

Na početku misnog slavlja vjernicima se obratio župnik don Luka, zahvalivši svima što su došli tražiti Božju pomoć po zagovoru sv. Josipa. U homiliji koju je okupljenima uputio nadbiskup Vinko, između ostalog je rečeno kako je sv. Josip svetac cijelog hrvatskog naroda te, osim što je uzor i zaštitnik svih kršćanskih očeva, on je svetac kojemu se kršćani trebaju moliti za sretnu i blaženu smrt. Misno slavlje pjesmom su uljepšali članovi župnog benda mladih.

Župna zajednica za proslavu patrona pripremala se svečanom devetnicom i trodnevnicom. Svečano misno slavlje na uočnicu predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Mariničić, a pjevanje je animirala skupina bogoslova nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater iz sarajevskog prigradskog naselja Vogošća.

Inače, crkva sv. Josipa na Marindvoru podignuta je 1940. kao nadbiskupijsko svetište i zavjetna crkva sv. Josipu, zaručniku Blažene Djevice Marije i zaštitnika Svete Obitelji.

Izvor:
Svjetlo riječi