Objavljeno:
10. 04. 2018. 10:15

Kanada žali zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama za mladu hokejašku momčad.

Autobus koji je prevozio juniorski tim hokejaša 6. travnja pretrpio je prometnu nesreću u kojoj je stradalo 14 osoba. Biskup biskupije Saskatoon u Kanadi mons. Mark Hagemoen izrazio je suosjećanje cijele kršćanske zajednice koja je u ovom trenutku u molitvama s obiteljima i prijateljima poginulih.

U prometnoj nesreći ranjeno je još 15 osoba, među njima troje teško. U autobusu se nalazila momčad Humbold Bronkos, koja je u tom trenutku putovala na utakmicu doigravanja u kanadskoj provinciji Saskatchewan. U ovoj su momčadi igrali dečki od 16 do 20 godina starosti.

Političari Kanade i drugih svjetskih država izrazili su sućut obiteljima poginulih. Premijer Kanade Justin Trudeau istoga je dana objavio tweet u kojem je napisao: „Ne mogu zamisliti kroza što prolaze njihovi roditelji. Suosjećam sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija – u gradiću Humboldtu i šire.”

Mjesni biskup mons. Hagemoen, u čijoj se biskupiji nalazi i mjesto Humboldt za Vatican News izjavio je: „Svi znamo da se nesreće događaju. I svi znamo tko je s nama u nesreći. To je stvarnost koju smo proživljavali i tijekom Uskrsnoga trodnevlja, koje je upravo završilo. Pohvaljujem zajednicu što pružaju pomoć obiteljima i prijateljima i podržavaju ih u molitvi.”

U nedjelju večer upriličena je ekumenska molitvena večer u dvorani za hokej u Humboldtu. „Kad se takvo što događa, doista je strašno. Svatko želi učiniti više, ali u ovom trenutku možemo samo predati situaciju Gospodinu, zamoliti ga da nas blagoslovi i dadne nam svoga duha kako bi nas vodio kroz ovu pustinju, u trenutku istinske krize.”

Izvor:
Svjetlo riječi