Objavljeno:
30. 06. 2017. 12:30

Franjevačka mladež u Tuzli ove je školske i akademske godine bila vjerojatno najaktivnije bratstvo Bosne Srebrene. Ponajveće priznanje za to bila je nagrada za najbolju skladbu na prošlogodišnjem XIX. Framafestu, koja je pripala glazbenicima i pjevačima Frame Tuzla.

Kako bi zaključili proteklu „framašku godinu” i započeli godišnji odmor, duhovni asistent fra Božidar Štrkalj odlučio je organizirati izlet za sve članove ovoga mjesnog bratstva. Tako su tuzlanski framaši nazočili svetoj misi u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Breškama. Zahvalno misno slavlje pjesmom su animirali tuzlanski framaši.

Cjelodnevno druženje mladih nastavljeno je popodnevnom roštiljadom u župnomu dvorištu, a simpatizeri i nasljednici svetoga Franje okušali su se i u nogometu, odbojci i badmintonu. Vrativši se na kraju dana u Tuzlu, framaši su poslali jasnu poruku: „Uz dugi period odmora koji nas čeka, nadamo se da ćemo skupiti energije za nove framaške pobjede, pritom slijedeći radosno našeg serafskog oca sv. Franju.”

Izvor:
Svjetlo riječi