RADIOEMISIJE

U novom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena danas razgovaramo s ekonomom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Nikicom Vujicom. Središnja tema bile su povijest i sadašnjost franjevačkoga samostana na Kovačićima u Sarajevu te problematika oko nemogućnosti njegova potpunog vraćanja u posjed fratara. Što još treba učiniti da bi se riješio problem te kakav je stav lokalne vlasti saznajte u novom izdanju emisije Bosna Srebrena.

Uredio: Danijel Stanić

U ovotjednoj emisiji Bosna Srebrena predstavljamo vam novo izdanje obiteljske revije Svjetlo riječi koja za mjesec studeni ima temu: Eutanazija. Ne ubij. Prelistajte s nama sadržaj novoga broja i saznajte koje vas teme i novosti očekuju u vašoj omiljenoj reviji.
Emisiju uredila: Nikolina Marčić

 

U ovotjednom izdanju emisije Bosna srebrena ugostili smo tajnika provincije Bosne srebrene, fra Damira Pavića. S fra Damirom smo razgovarali o Spomendanu Svih svetih, o ulozi svetaca u našem svakodnevnom životu i o „univerzalnom receptu” koji bi nam pomogao ostvariti onaj Isusov poziv „Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!” (Mt 5,48).
Emisiju uredila: Anita Tolo

 

Ovotjedno izdanje emisije Bosna Srebrena posvetili smo spomendanu smrti kraljice Katarine, a u tom duhu ćemo razgovarati o Franjevačkom svjetovnom redu, njegovoj ulozi u Crkvi i društvu, te o 11. nacionalnom hodočašću u Kraljevu Sutjesku koje će se održati pod geslom: „Bog moj i sve moje”. Zašto baš ovaj citat i što se njime želi poručiti otkrit će nam gost današnje emisije – fra Davor Petrović, duhovni asistent OFS Bosne Srebrene.
Emisiju uredila: Anita Tolo

 

Gost ovotjednog izdanja emisije Bosna srebrena je mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine. S mons. Lukom razgovarali smo o Svjetskom danu misija, o tome koje su najčešće potrebe naših misionara u misijskom poslanju. Također smo razgovarali i o načinu raspoređivanja prikupljenih sredstva koje se prikupe za misije, ali i o tome tko zapravo ima pravo na dio tih sredstava.
Emisiju uredila: Anita Tolo

U današnjoj emisiji Bosna Srebrena vodimo vas u župu sv. Jakova apostola u Međugorje, a naš gost je njezin župnik fra Marinko Šakota koji će nas upoznati sa župnim pastoralom, molitvenim programom i otkriti nam po čemu je Međugorje posebno pa privlači milijune ljudi iz cijeloga svijeta.
Emisiju uredila i vodila: Nikolina Marčić

U novom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena predstavljamo Vam novi broj revije Svjetlo riječi. Prelistajte s nama stranice revije i otkrijte koji se sadržaj skriva u novomu broju. Temu broja s naslovom "Božja intervencija" piše fra Vjeko Eduard Tomić, u razgovoru smo ugostili profesoricu Sandru Bjelan-Guska, a reportaža stiže iz župe sv. Jakova i marijanskog svetišta u Međugorju. Poručite novi broj i otkrijte zašto su nam potrebna čuda, zašto Bog dopušta i čini čuda i što je zapravo čudo.

Uredio: Danijel Stanić

U ovotjednom izdanju radioemisije Bosna srebrena razgovaramo o Svjetskom danu turizma. Gost ovotjednog izdanja emisije je gospođa Farida Cikotić, pomoćnica ministrice za turizam i ugostiteljstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma. S gospođom Faridom razgovarati ćemo o obilježavanju Svjetskog dana turizma u našoj zemlji, neizostavan dio razgovora je i naš odnos prema turističkim biserima kojima raspolažemo. Također ćemo razgovarati i o omiljenim destinacijama koje turisti posjećuju u našoj zemlji, ali i o tome koliko turista godišnje posjeti Bosnu i Hercegovinu?
Emisiju uredila: Anita Tolo

 

U ovotjednom izdanju radijske emisije Bosna srebrena razgovarati ćemo o autizmu, o prvim simptomima koji ukazuje da osoba boluje od autizma, o tome je li naše društvo svjesno sve većeg broja autističnih osoba. Razgovarati ćemo i o mogućnostima školovanja i zapošljavanja osoba s autizmom. O ovim i mnogim drugim pitanjima razgovarati ćemo s doc. dr. Mladenkom Vukojević profesoricom na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Mostaru.
Emisiju uredila: Anita Tolo

 

U ovotjednom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena predstavljamo neke značajne činjenice o Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj, koja je 14. rujna obilježila svoj dan, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. Tim povodom u Fojnici je otkriven novi kip fra Anđelu Zvjezdoviću, zaslužnom franjevcu koji je, slično kao i sv. Franjo, izašao pred sultana kako bi zaštitio svoju subraću i svoje vjerničko stado.

Uredio: Danijel Stanić

Stranice