RADIOEMISIJE

Ovotjedno izdanje emisije Bosna Srebrena posvetili smo radničkim pravima. Što su radnička prava? Koliko vrijedi radnik? Što Crkva čini po pitanju prava radnika? Jesu li u svijetu u dovoljnoj mjeri zaštićena prava nezaposlenih, umirovljenika i siromaha svih dobnih skupina? O ovim i sličnim pitanjima razgovaramo s našim današnjim gostom i profesorom na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, profesorom dr. Stipanom Tadićem.
Emisiju uredila i vodila: Nikolina Marčić

U novom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena prelistajte s nama dio sadržaja novoga boja Svjetla riječi, u kojemu se za veljaču 2020. tematizira pitanje hrvatskoga iseljeništva okupljenoga oko Hrvatskih katoličkih misija u svijetu. Temu broja piše fra Pavo Filipović, reportaža dolazi iz Hrvatske katoličke župe München, a razgovor smo vodili s vlč. Tomislavom Markićem.

Uredio Danijel Stanić

Ovotjednu emisiju Bosna Srebrena posvetili smo glazbi: Što je glazba? Koliko je važna za čovjeka? Na koji način glazba ima svoj način govora i kako se čovjek ostvaruje kroz nju. Na ova i mnoga druga pitanja odgovore saznajte od gošće emisije, dirigentice Jasenke Ostojić i redovite profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

U novomu izdanju radijske emisije Bosna Srebrena dotičemo se goruće teme u kršćanstvu - ekumenizma. Kako se ekumenizam može živjeti u svakodnevici i na taj način poboljšati odnose među kršćanima različitih denominacija otkrijte u razogovoru s mladom pravoslavkom Nadeždom Mojsilović iz Nadbiskupijskoga centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Uredio: Danijel Stanić

Novo izdanje emisije Bosna Srebrena posvetili smo aktualnoj i, nažalost, u svijetu sve više zastupljenoj temi – pobačaju. Zašto je pobačaj vodeći uzročnik smrti u suvremenom svijetu? Kako pomoći majkama da prihvate svoju djecu kao Božji dar? O ovim i sličnim pitanjima razgovaramo s našim današnjim gostom, svećenikom iz reda pavlina – p. Markom Glogovićem.
Emisiju uredila i vodila: Nikolina Marčić

U ovotjednoj emisiji Bosna Srebrena predstavljamo vam prvo novogodišnje izdanje obiteljske revije Svjetlo riječi koja za mjesec siječanj ima temu: Glazba. Jezik duha. Prelistajte s nama sadržaj novoga broja i saznajte koje vas teme i novosti očekuju u vašoj omiljenoj reviji.
Emisiju uredila: Nikolina Marčić

U Haljinićima kod Kraljeve Sutjeske živi obitelj Luke i Jagode Lukić. Ugostili su nas u svome domu kako bi nam otkrili detalje o običajima svoje obitelji u vrijeme Božića i pripreme za najradosniji kršćanski blagdan. Poslušajte novo izdanje radijske emisije Bosna Srebrena, s temom Božića u obitelji.

Uredio: Danijel Stanić

Novi broj Svjetla riječi (441) posvećen je najradosnijem kršćanskom blagdanu - Božiću. U novomu izdanju radijske emisije Bosna Srebrena prelistajte s nama novi božićni broj Svjetla riječi i otkrijte o čemu pišemo na 84 stranice našega i vašeg modernog kršćanskog časopisa.

Emisiju uredio: Danijel Stanić

U multimedijalnoj dvorani Franjevačkoga studentskog centra u Sarajevu održano je 29. studenog predstavljanje knjige "Kamenom satkana prošlost. Srednjovjekovni bosanski gradovi" autora povjesničara Leonarda Valente. Knjiga je objavljena u izdanju Franjevačkoga medijskog centra "Svjetlo riječi" koji je i organizirao ovo predstavljanje. U novom izdanju radijske emisije "Bosna Srebrena" doživite dašak atmosfere s večeri predstavljanja knjige "Kamenom satkana prošlost".

Urednik: Danijel Stanić

U ovotjednom izdanju emisije Bosna srebrena ugostili smo gospođu Blaženku Eror Matić. Gospođa Blaženka je predsjednica udruge koja nosi naziv La Verna dostojanstven život do kraja. Udruga je volonterskoga karaktera i osnovni joj je cilj pomagati teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima. Kako su uopće došli na ideju da osnuju udrugu i na koji sve način pomažu onima kojima je potrebna palijativna njega, poslušajte u emisiji Bosna srebrena.
Emisiju uredila: Anita Tolo

 

Stranice