RADIOEMISIJE

U ovotjednoj emisiji Bosna Srebrena predstavljamo vam novo izdanje obiteljske revije Svjetlo riječi koja je u mjesecu travnju posvećena najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Prelistajte s nama sadržaj novoga broja i saznajte koje vas teme i novosti očekuju u vašoj omiljenoj reviji.
Emisiju uredila: Nikolina Marčić

U ovotjednom izdanju emisije Bosna srebrena razgovaramo o koronavirusu i o tome je li ovaj virus naša ovogodišnja Korizma? Postavlja se pitanje: podsjeća li nas ovaj virus da smo samo dio prirode i da smo podvrgnuti istim ograničenjima kao i drugi stvorovi? Koliko mi, danas, jedni drugima možemo i želimo pomoći unatoč okovima koronavirusa u kojima se nalazimo? Ima li uopće Boga u životu naše kulture i hoćemo li se „obratiti” i osvijestiti poslije ove virusne pošasti ? I je li čovjek 21. stoljeća zaboravio da je sve ipak podložno Bogu i njegovim zakonima? Na ova i druga pitanja doznajte odgovor od dr. Ivice Raguža, profesora dogmatske teologije na KBF- u Đakovu.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

 

U ovotjednom izdanju emisije Bosna srebrena razgovaramo o Svjetskom danu osoba s Down sindromom, gost emisije je gospođa Sevdija Kujović, predsjednica udruženja Život sa Down sindromom. S gospođom Sevdijom razgovarati ćemo o obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom u našoj zemlji, razgovarati ćemo i o tome kako su zapravo prihvaćene osobe koje imaju Down sindrom, koliko su zapravo podložni stigmatizaciji, kako se u svemu snalaze njihovi roditelji i s kojim se sve strahovima susreću.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

 

U novom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena dotičemo se ekoloških pitanja uz Međunarodni dan rijeka (14. ožujka). Ugostili smo ljubitelja bh. prirode i profesora na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu dr. Dalibora Balliana kako bi nam približio kakvu divnu prirodu imamo i kako se prema njoj trebamo ponašati.

Urednik emisije: Danijel Stanić

U ovotjednoj emisiji Bosna Srebrena predstavljamo vam novo izdanje obiteljske revije Svjetlo riječi koja za mjesec ožujak ima temu: Vjera i sloboda. Vjera oslobađa. Prelistajte s nama sadržaj novoga broja i saznajte koje vas teme i novosti očekuju u vašoj omiljenoj reviji.
Emisiju uredila: Nikolina Marčić

Tema ovotjednog izdanja emisije Bosna srebrena je vjera i život u znaku korizme. Zašto su nam važne korizma i pokora, koji je njihov smisao i jesmo li dovoljno svjesni pravih vrijednosti na koje nas trebaju usmjeriti post i odricanje? O ovim i sličnim pitanjima razgovaramo sa sestrom Kristinom Marijanović članicom ŠSF Bosansko - Hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Sestra Kristina radi u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, predaje hrvatski i njemački jezik.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

 

Ovotjednu emisiju Bosna srebrena posvetili smo društvenim mrežama: lažnom predstavljanju i posljedicama koje društvene mreže nose sa sobom. O ovim i sličnim pitanjima razgovaramo s našom današnjom gošćom i profesoricom s Filozofskog fakulteta u Sarajevu s odsjeka psihologije, profesoricom dr. Mirnom Marković.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

 

Ovotjedno izdanje emisije Bosna Srebrena posvetili smo radničkim pravima. Što su radnička prava? Koliko vrijedi radnik? Što Crkva čini po pitanju prava radnika? Jesu li u svijetu u dovoljnoj mjeri zaštićena prava nezaposlenih, umirovljenika i siromaha svih dobnih skupina? O ovim i sličnim pitanjima razgovaramo s našim današnjim gostom i profesorom na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, profesorom dr. Stipanom Tadićem.
Emisiju uredila i vodila: Nikolina Marčić

U novom izdanju radijske emisije Bosna Srebrena prelistajte s nama dio sadržaja novoga boja Svjetla riječi, u kojemu se za veljaču 2020. tematizira pitanje hrvatskoga iseljeništva okupljenoga oko Hrvatskih katoličkih misija u svijetu. Temu broja piše fra Pavo Filipović, reportaža dolazi iz Hrvatske katoličke župe München, a razgovor smo vodili s vlč. Tomislavom Markićem.

Uredio Danijel Stanić

Ovotjednu emisiju Bosna Srebrena posvetili smo glazbi: Što je glazba? Koliko je važna za čovjeka? Na koji način glazba ima svoj način govora i kako se čovjek ostvaruje kroz nju. Na ova i mnoga druga pitanja odgovore saznajte od gošće emisije, dirigentice Jasenke Ostojić i redovite profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Emisiju uredila i vodila: Anita Tolo

Stranice