Objavljeno:
04. 04. 2019. 11:30

Philip Rivers (37), vođa navale kluba Los Angeles Chargers koji se natječe u najboljoj ligi američkoga nogometa u svijetu, NFL-u, nedavno je postao otac. Ne bi to bilo ništa neobično da on i njegova supruga Tiffany, inače pobožni i aktivni katolici, nemaju već osmero djece.

Deveto dijete obitelji Rivers djevojčica je imena Anna. Vijest je 26. ožujka objavljena na službenom profilu Riversova kluba Chargers, s jednostavnom porukom: „Stigla je. Dobro došla na svijet, Anna Rivers!”. Uz to je objavljen i isječak iz popularnoga animiranog filma Kralj lavova u kojemu majmun Rafiki na litici životinjskomu svijetu predstavlja novorođenoga kralja Simbu.

Philip i Tiffany postali su par još u srednjoj školi, a kršćanski su brak sklopili 2001. godine. Danas su ponosni roditelji sedam kćeri i dvojice sinova: Halle (16), Caroline (13), Grace (12), Gunner (10), Sarah (8), Peter (7), Rebecca (5), Clare (3), i novorođene Anne.


Philip i Tiffany Rivers sa svojih 8 djece, prije rođenja malene Anne

Tijekom prošle sezone NFL lige, koja zbog mnoštva ozljeda do kojih dolazi u grubomu sportu američkoga nogometa traje tek 17 tjedana, Philip Rivers izjavio je kako su on i njegova supruga spremni imati i više od 8 djece. O tomu su izvještavali i drugi katolički mediji na hrvatskom govornom području. Premda američki nogomet nije toliko popularan u našim krajevima, ipak je značajno što tako utjecajan sportaš i vjernik sa svojom suprugom živi bez straha pred novim životom. Na taj način u svijet šalju sliku prave katoličke obitelji.

Inače, Philip Rivers s obitelji živi u San Diegu, gdje je bila smještena franšiza NFL-a Chargers do 2016. godine. Trenutno Rivers svakoga radnog dana putuje oko 140 km od svoga doma u San Diegu do novoga stadiona Chargersa u Los Angelesu. Prošle natjecateljske sezone predvodio je svoju momčad do vrlo uspješnoga rezultata. Premda nisu zauzeli prvo mjesto u svojoj diviziji, nastavili su natjecanje u NFL ligi i u doigravanju. Na svom su ih terenu iz doigravanja eliminirali članovi momčadi New England Patriotsa iz Bostona, koji su osvojivši Super Bowl postali svjetski prvaci u američkom nogometu.

U razgovoru za službenu internetsku stranicu kluba Chargers obitelj Rivers je naglasila kako tata Philip uvijek ima vremena za svoju djecu i suprugu. Najstarija kćer Halle rekla je kako joj je otac vrlo nesebičan „On je vođa navale u NFL ligi. Radi milijun stvari svakoga dana, ali uvijek dođe doma i želi biti s nama. Kad god ima makar jednu slobodnu minutu, provest će je s nama.” Tata Philip, koji je 2014. godine primio počasni doktorat Američkoga katoličkog sveučilišta, dodao je između ostaloga kako su dnevni obroci trenutak u danu koji je važan za zdrav obiteljski život, iako nije uvijek u mogućnosti biti sa svojom obitelji zbog utakmica i treninga.

Izvor:
Svjetlo riječi