Objavljeno:
03. 03. 2023. 10:45
Foto: Mateo Ivanković

Fra Alard Krzysztof Maliszewski, provincijal iz Poljske, novi je predsjednik UFME (Unio Fratrum Minorum Europae – Unija Manje braće Europe). On će na ovom mjestu naslijediti fra Miljenka Šteku, a novi dopredsjednik UFME je provincijal fra Mario Chiarello iz Italije. Članove stalnoga Vijeća UFME izabrat će pojedine europske konferencije na svojim zasjedanjima.

U Međugorju se od 27. veljače do 3. ožujka 2023. godine održava XV. generalna skupština UFME. Cjelokupni program odvija se na tri službena jezika: talijanskom, španjolskom i engleskom, a tema ove generalne skupštine je „Budućnost UFME – od kud smo krenuli, gdje smo danas, što želimo biti”.

Uz pedesetak provincijala i kustosa iz Europe, na ovome zasjedanju sudjeluje i general Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli te čitava Uprava Franjevačkoga Reda.

Sudionici su jučer, 2. ožujka posjetili Majčino selo u Međugorju, a obići će i druge znamenitosti u Hercegovini. Generalna skupština završava danas, 3. ožujka prijepodnevnim zasjedanjem i svetom misom koju će predvoditi novi predsjednik Unije Manje braće Europe fra Alard Krzysztof Maliszewski.

Izvor:
Svjetlo riječi