Objavljeno:
09. 03. 2023. 08:15

U utorak, 7. ožujka održan je izborni kapitul u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda župe Presvetoga Trojstva Novi Travnik.

Marijan Begić, OFS

Prije samog slavlja izbornog kapitula, bratstvo se u 18 sati okupilo u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva gdje je skupa s pukom slavilo svetu Misu. Sveto misno slavlje predvodio je fra Miro Relota, područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a, a koncelebrirali su župnik vlč. Anto Ledić (koji je zavjetovani član Franjevačkog svjetovnog reda) i kapelan vlč. Boris Plavčić. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Miro je govorio o svetome Franji, franjevačkoj duhovnosti i Franjevačkom svjetovnom redu. Pozvao je sve da u svom svakodnevnom životu nastoje živjeti Evanđelje i da se ne boje odazvati pozivu da slijede Krista po primjeru svetoga Franje.

Nakon misnog slavlja, u župnom domu održan je izborni kapitul. Sukladno Pravilu i Generalnim Konstitucijama, kapitulom je predsjedao područni ministar Marijan Begić, a prisustvovali su područni duhovni asistent fra Miro Relota, vlč. Anto Ledić i područni doministar Nikola Taraba.

Kapitul je započeo zazivom Duha Svetoga, čitanjem ulomka iz svetog Evanđelja po Marku i uvodnom molitvom. Prije samog čina izbora, brat Marijan je sve prisutne upoznao sa službama u vijeću, te tijekom i načinom glasovanja. Sam tijek izbora kontrolirao je brat Nikola Taraba koji je vodio i zapisnik.

Glasovima su u novo vijeće OFS-a Novi Travnik izabrani su:

  • Gordana Glavaš, ministra
  • Olgica Marin, doministra
  • Verica Rajić, tajnica
  • Stojanka Čorić, rizničarka
  • Luka Ilinković, učitelj formacije
  • Olgica Marin, povjerenica za Framu.

Službeni dio slavlja kapitula završen je molitvom za novoizabrane i zazivom Božjeg blagoslova na sve članove ovoga bratstva. Potom je upriličen bratski susret i zakuska koju su pripremili domaćini.

Izvor:
frama-ofs.com