Objavljeno:
07. 09. 2020. 12:00

Ljubav ovoga para ruši sve rekorde.

Imaju 110 i 104 godine, a skoro su 80 godina u braku i zovu se: Julio César Mora Tapia i Waldramina Maclovioa Quinteros Reyes. Ovo dvoje supružnika najdugovječniji su par na svijetu.

Upoznali su se prije osam desetljeća kada je Waldramina otišla posjetiti sestru tijekom školskoga odmora, a Julio je živio u susjedstvu. Nedugo su zatim njih dvoje dogovorili sastanak koji je bio jednostavan, a zaljubljenost je uslijedila nakon lijepog sedmogodišnjeg prijateljstva za koje kažu da je bilo motor njihove ljubavi.

Waldramina je uživala u poeziji svoga odabranika, a Julio je bio očaran Waldramininom dobrotom i ljepotom. Vjenčali su se 7. veljače 1941. godine u L Iglesia de El Balén u Quitu i organizirali tajnu proslavu budući da njihove obitelji nisu pristale na brak. Nazočili su samo kumovi i najbliži prijatelji.

Za braka su stekli petero djece koji su im darovali unučad i praunučad, pa se danas mogu pohvaliti kako imaju 11 unuka, 12 praunuka i 9 praunučadi.

Za recept dugovječne ljubavi kažu da je svima poznat i jednostavan. Potrebna je discipliniranost i međusobno poštovanje, a prije svega ljubav.

Izvor:
Svjetlo riječi