Objavljeno:
12. 04. 2019. 08:45

Nepotizam, korupcija, mito – ove se stvari obično dovode u vezu s Balkanom, ali i u Njemačkoj veze i poznanstva igraju važnu ulogu pri dobivanju posla, često i spornu. Koliko je nepotizam raširen u njemačkoj politici?

Prije pet godina njemačku je politiku uzdrmala velika afera, a radilo se o nepotizmu neviđenih razmjera. Nekoliko desetaka zastupnika u Bavarskom parlamentu zapošljavalo je članove svojih obitelji, pa čak i maloljetnu djecu, o državnome trošku iako je to po važećim pravilima bilo zabranjeno. Od ukupno 79 zastupnika upetljanih u aferu, njih 56 su bili članovi CSU-a, 23 SPD-a.

Takozvana „rođačka afera” nije prošla bez posljedica. Moćni šef kluba zastupnika CSU-a Georg Schmid je podnio ostavku i bio kazneno gonjen. Brojni su zastupnici vratili sav novac koji su dobili članovi njihovih obitelji. Ali to nije sve: u proteklih nekoliko godina u samom vrhu njemačke politike bilo je mnogo pikantnih transfera. Daniel Bahr, bivši ministar zdravstva, dobio je posao u osiguravateljskom koncernu Allianz. Bivši šef kabineta kancelarke Merkel, Roland Pofalla, prešo je u njemačku željeznicu gdje se bavi političkim lobiranjem. A bivši kancelar Gerhard Schröder, ujedno i blizak prijatelj Vladimira Putina, po završetku političke karijere bio je, između ostaloga, aktivan i kao šef Nadzornog odbora tvrtke Nord Stream čiji je većinski vlasnik upravo ruski Gazprom.

Bundestag je u međuvremenu reagirao na te i druge sporne transfere. Zakonom je regulirano da mora proći određeno vrijeme između odlaska iz politike i preuzimanja novoga posla u privredi. Osobni kontakti sigurno vam neće naškoditi ni u Njemačkoj. No, koliko je za dobivanje posla važna stranačka knjižica? Nije tajna da se dio šefovskih mjesta u državnim poduzećima i nadzornim odborima popunjava s ljudima koji imaju „pravu” partijsku knjižicu. Nema istraživanja o tome koliko političke simpatije ili članstvo u partiji pomažu u brzom dobivanju posla, ali ono što je definitivno potvrđeno studijom Instituta za istraživanje tržišta rada je da se svako treće radno mjesto u Njemačkoj popunjava preko osobnih kontakata.

Čak i stručnjaci koji pomažu u pronalaženju posla preporučuju – kontakti, kontakti, kontakti! Preporučuje se da se s formiranjem mreže kontakata počne još za vrijeme studija, a kontakti su dobri i za napredovanje na poslu jer istraživanja pokazuju da, u slučaju iste kvalifikacije, netko tko ima prave ljude na pravom mjestu napreduje brže i dobiva veću plaću. Jednostavno zato što sve saznaje više – i to prvi.

A koliko su veze i poznanstva doista važni Nijemcima, govori i činjenica da za to imaju poseban termin „Vitamin B”. „B” kao Beziehung što u prijevodu znači veza.

Izvor:
Svjetlo riječi