Objavljeno:
28. 02. 2023. 11:00
fra Bono Kovačević

U ponedjeljak, 27. veljače u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju održano je euharistijsko slavlje za mir u Ukrajini.

Oraški vjernici učinili su to na poziv dijecezanskih biskupa u Bosni i Hercegovini, koji su sve svećenike, redovnike, redovnice i sve vjernike svojih biskupija potaknuli da se uključe u europski molitveni lanac korizmenih Euharistijskih slavlja za mir u Ukrajini i tako daju svoj duhovni dar za okončanje patnje ljudi kojima je rat nametnut.

Molitveni susret počeo je prigodnim razmatranjima Krunice za mir. Za vrijeme molitve krunice bila su utkana razmišljanja o tome da nam Isus daruje mir srcima, mir obiteljima, mir crkvama, mir narodima i mir cijelom svijetu.

Za vrijeme euharistijskog slavlja molilo se za mir u svijetu a posebno za mir u Ukrajini. Nakon misnog slavlja, upriličeno je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu na nakanu molitve za mir u Ukrajini.

Tema euharistijskog klanjanja je bila „Krist, mir naš!”, a molitveno-meditativne tekstove za vrijeme klanjanja animirali su članovi molitvene zajednice.

Izvor:
Svjetlo riječi