Objavljeno:
18. 01. 2021. 16:15

Prema riječima liječnika, nije imala šanse za preživljavanje. Par je shrvan zamolio Padre Pia da se moli za njihovu kćer na samrti. Fratar ih je odmah uvjerio da dijete neće umrijeti i da će zaista živjeti dugo. 

Padre Pio prakticirao je svaki dan moliti molitvu Presvetom Srcu Isusovu i u njoj prinosio nakane svih onih koji su mu se preporučivali u molitve. Bilo je mnogo ljudi koji su od njega tražili zagovor zbog velikih problema. Među njima su bili Giovanni i Paola Siena, par kojem je talijanski mistik „obećao” devetero djece.

Sve je započelo dvadesetih godina 20. stoljeća u San Giovanni Rotondu, gdje je živio Padre Pio. Giovanni se prvi put susreo s kapucinskim mistikom 1928. godine, na njegovoj Prvoj pričesti. Giovanni je tada imao 8 godina.

Nakon rada u rudnicima, a zatim kao učitelj i novinar, pridružuje se bolničkom timu koji je osnovao Padre Pio pod nazivom „Casa Sollievo della Sofferenza” (Kuća olakšanja patnje”). Tamo je ponovno naišao na oca kapucina.

U to je vrijeme Paola, njegova buduća supruga, 21-godišnja mlada žena, redovito odlazila u posjet budućem svecu (živjela je u San Giovanni Rotondu). Kao što će kasnije posvjedočiti, zahvaljujući zagovoru Padre Pia, mlada je žena bila izliječena od depresije, kao i od ozbiljnih problema s plućima.

Uvjerena da joj je poziv brak, jednog je dana pitala Padre Pia za savjet. Na to ju je upitao koja je njezina najdublja želja. Paola mu je odgovorila kako želi zasnovati obitelj - da voli djecu i sanja kako će ih imati. „Zato se pomoli da ti dobri Bog dopusti da upoznaš dobrog mladića”, zaključio je mistik. Savjetovao joj je da ide redovito na ispovijed i da se pričešćuje svaki dan.

Nešto kasnije, Paola je primijetila da je neki muškarac po imenu Giovanni jako zainteresiran za nju. S vremena na vrijeme viđala se s njim u pratnji Padre Pia. Nakon nekoliko mjeseci odlučili su se zaručiti. U to su se vrijeme dogovorili moliti svaki dan povjeravajući svoj budući brak Bogu.

U kolovoza 1950., tijekom mise slavljene u 5 sati ujutro, budući svetac blagoslovio je njihov brak. Ganut, Pio je ponovio ovu želju na kraju mise: „Budite sretni. Budite sretni. Budite sretni.”

Nakon samo nekoliko mjeseci braka, Paola i Giovanni saznali su da neće moći imati djecu, jer je Paola patila od neplodnosti. Padre Pio, koji ih je pratio kroz brak, obećao je da će svaki dan za njih moliti molitvu Presvetog Srca Isusova. Rekao je Giovanniju (koji će ispričati priču u svojoj knjizi „Moj prijatelj Padre Pio”): „Vidjet ćete, imat ćete toliko djece koliko i zborovi anđela.” To će reći devet.

Nedugo nakon toga, 24. srpnja 1951. rođena je djevojčica. No njihova je novorođena kćer odmah ozbiljno oboljela. Prema riječima liječnika, nije imala šanse za preživljavanje. Par je shrvan zamolio Padre Pia da se moli za njihovu kćer na samrti. Fratar ih je odmah uvjerio da dijete neće umrijeti i da će zaista živjeti dugo. Svakako, dijete je izliječeno.

Nakon ovog čuda, Giovanni i Paola još su se više zbližili s Padre Piom, sve do njegove smrti 1968. Odlazili su kod njega na ispovijed i molili s njim. Redovito su ga pitali za savjete o braku, odgoju djece i svakodnevnim problemima. Paola je kasnije rekla: „Nakon 60 godina braka mogu reći da recept Padre Pia, molitva Presvetom Srcu Isusovu, djeluje. Giovanni i ja volimo se jednako kao i prvog dana.”

Ne zaboravimo moć molitve koja vraća nadu onda kada nam je najpotrebnija.

Izvor:
Svjetlo riječi