Objavljeno:
30. 04. 2020. 12:45

U najstarijem Gospinu svetištu kod nas, u Olovu, nedaleko od Sarajeva, svake godine 1. svibnja započinje pobožnost mjeseca posvećena Blaženoj Djevici Mariji, na razini Vrhbosanske nadbiskupije i franjevačke provincije Bosne Srebrene. Redovito se na taj dan u Olovu okupi veliko mnoštvo vjernika, no to je ove godine spriječeno zbog pandemije koronavirusa i restriktivnih mjera za sprječavanje zaraze. No kako je ovaj događaj od velikoga značaja za sve vjernike našega hrvatskog naroda, organizatori su se potrudili da podijele video poveznicu putem kojeg će svi vjernici koji to budu htjeli moći virtualno nazočiti ovoj svečanosti.

Misno slavlje predvodit će nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić, uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebrene fra Jozu Marinčića te čuvara svetišta u Olovu fra Iliju Božića. Preporučujemo Vam stoga da budete s nama u slavlju početka svibanjske pobožnosti 1. svibnja: u 10 sati počinje prijenos uz crtice o Gospi i Svetištu, u 10:15 započinje molitva krunice, a u 11 sati počinje misno slavlje. 

Pogram uživo pogledajte i na našem portalu te na youtube kanalu "Franjevačka prisutnost u Bosni", kojim upravlja skupina franjevačkih bogoslova Bosne Srebrene.

Preporučujemo Vam i reportažu koju je iz Olova napisao i glavni urednik Svjetla riječi fra Janko Ćuro, na ovoj poveznici.

Gospo Olovska, moli za nas!

Izvor:
Svjetlo riječi