Objavljeno:
19. 04. 2018. 11:00

U međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli 18. travnja u večernjem terminu održano je predstavljanje knjige Zemlja planina Bosna i Hercegovina, autora dr. Dalibora Balliana, profesora na Šumarskom fakultetu u Sarajevu. Knjiga je krajem 2017. godine izašla u nakladi Franjevačkoga medijskog centra Svjetlo riječi. Predstavljanje knjige organizirao je Društveno-politološki forum iz Tuzle.

O knjizi su govorili fra Janko Ćuro, ravnatelj FMC Svjetlo riječi, dr. Edin Hadžimustafić, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Danijel Barišić, ravnatelj Osnovne škole Katoličkoga školskog centra Sveti Franjo u Tuzli te sam autor dr. Dalibor Ballian.

Velika posjećenost predstavljanja knjige u ateljeu Ismet Mujezinović pokazala je veliko zanimanje Tuzlaka za prirodu Bosne i Hercegovine, za njezine planine i jedinstven biodiverzitet koji one kriju. Knjiga Zemlja planina Bosna i Hercegovina, dostupna u prodaji, donosi jedinstvene prikaze bh. planina, ukupno njih 45. Osim geomorfologije svake od planina koje je autor obradio, u knjizi se donosi i mnoštvo činjenica o životinjskom i biljnom svijetu naših planina.

Više informacija o knjizi Zemlja planina Bosna i Hercegovina možete pronaći na ovoj poveznici. Poručite svoj primjerak jedinstvene zbirke tekstova o bh. planinama pozivom na broj telefona 033/726-200.

Izvor:
Svjetlo riječi